Search
Close this search box.

Beach Evenementen

Elk jaar organiseren wij verschillende toernooien en evenementen, zowel voor de clubleden als voor de volleybalbond. Hieronder vind je eerst informatie over onze clubevenementen en daarna over de bondstoernooien.

Club evenementen

Elk jaar organiseren wij 4 clubtoernooien. Alle toernooien zijn voor iedereen en de teams mogen altijd gemixt zijn. Behalve voor het barbecuetoernooi is er geen inschrijvingsgeld! Daarnaast organiseren wij nog 2 clubactiviteiten en een bedrijventoernooi. Hieronder vind je meer informatie over alle activiteiten!

Wij hebben als eerste een vrijwilligersdag op onze beach. Aan het begin van het seizoen moeten de velden natuurlijk beachklaar worden gemaakt en daarbij hebben wij hulp nodig. Steek de handen uit de mouwen en kom ons helpen!

Dan hebben wij het openingstoernooi. Dit toernooi vind elk jaar aan het begin van het seizoen plaats om het beachseizoen te openen. Elk jaar wordt deze gehouden of in het eerste weekend of in de tweede week van het seizoen. Er wordt gespeeld in teams van 2 en in teams van 3.

Ook hebben wij het ouder-kind toernooi. Deze is voor alle jeugdspelers of senioren met een kind (het mag ook een neefje, nichtje of andere jeugdige bekende zijn). Op de laatste woensdag voor de zomervakantie zullen teams van 3 en teams van 4 spelers gaan strijden om de prijzen van dat seizoen! Hierna vindt het zomervakantietoernooi plaats.

De laatste woensdag voor de zomervakantie wordt van oudsher het zomervakantietoernooi gehouden. Teams van 2 en teams van 3 spelen dan in een toernooi in de avond.

De grootse afsluiter van het seizoen is het barbecue-toernooi. Deze wordt altijd op een zaterdag gehouden, of het laatste weekend van de zomervakantie of vlak daarna. Dit toernooi duurt bijna de gehele dag, vanwege de populariteit. Het toernooi begint einde ochtend of begin middag en duurt tot etenstijd. Dan wordt er gezamenlijk afgesloten met een barbecue! Kosten voor deze knaller van een toernooi is slechts €10,- p.p.

Midden in het seizoen organiseren we op een zondag de clubdag. Het bijzondere aan dit evenement is dat iedereen verbonden aan de vereniging welkom is en het niet alleen voor senioren of jeugd is, maar alles samen. We gaan aan het begin van de middag allemaal beachspellen spelen in teams en daarna volgt een mix-lottoernooi. Bij beide worden de teams ook gemixt, waardoor je nieuwe mensen leert kennen en echt verbonden raakt met de vereniging. Ook komt er halverwege een ijscoman langs! Kosten voor dit evenement zijn €5,- p.p.

In de zomermaanden iets voor de zomervakantie organiseren wij ook ons bedrijventoernooi. Dit is dé sportieve vrijdagmiddagborrel! Trommel je collega’s op en meld je aan voor dit gezellige toernooi. Het is 4 tegen 4, maar grotere teams of teams met support zijn ook welkom. Na het sporten geniet je van een professioneel verzorgde BBQ! De kosten zijn €30,- p.p.

Evenementen agenda in 2024

Vrijwilligersdag                      7 april

Openingstoernooi                  8 mei

Clubdag                                   9 juni

Bedrijven-toernooi                 5 juli

Ouder-kind toernooi              17 juli

Zomervakantietoernooi        17 juli

Barbecue-toernooi                 7 september

Nevobo toernooien

Wij organiseren ook toernooien voor de verschillende Circuits van de Nevobo. Wij organiseren elk jaar KBSS, JBC en NBC-toernooien. Lees hieronder wat deze inhouden en wanneer wij deze organiseren in 2023.

KBSS toernooien

KBSS (Kadijk Beach Startsysteem) is een manier van beachvolleybal voor de jongsten. Het is een lastige sport en op deze manier kunnen zij toch 2 tegen 2 met langere rally’s spelen. Wij organiseren samen met Beach Alkmaar 3 toernooien in trant van het KBSS, waarvan 2 bij hun en 1 bij onszelf. Opgeven kan je via je trainer of via de site!

JBC (Junior Beach Circuit)

Het Junior Beach Circuit is een beachvolleybal tour voor de jeugd, die elk weekend ergens in Nederland plaatsvind. Op die locatie worden dan verschillende toernooien georganiseerd voor verschillende leeftijdscategorieën. De categorieën zijn: <19, <17, <15 en <13. Hierbij is de categorie voor jonger dan 13 jaar de enige gemixte categorie. Ook in Purmerend organiseren wij een Junior Beach Circuit toernooi. Voor meer informatie kan je hier kijken.

NBC (Nationale Beach Competitie)

De Nationale Beach Competitie is de competitieve beachvolleybal tour van de Nevobo. Elke weekend vinden er toernooien plaats van de 3de divisie tot en met de eredivisie. Dit vind elk weekend ergens anders plaats, ook in Purmerend! Voor meer informatie kan je hier kijken.

SBVC (Summer Beach Volleybal Circuit)

Het Summer Volleyball Beach Circuit is de recreatieve beachvolleybal tour van de Nevobo. Elk weekend worden hiervoor toernooien gehouden op het strand, dus helaas niet bij ons in Purmerend. Wil je alsnog een keer meedoen, dan kan je voor meer informatie hier kijken. 

Kalender 2024

Dit jaar organiseert Beachvolley de Where 2 NBC toernooien en 1 JBC toernooi.

Dit jaar 2 recreantentoernooien de KoeienCup en de Where Klassieker. Deze toernooien zijn 3 tegen 3 en als het deelnemersaantal het toestaat ook twee niveaugroepen. Er is een vrije inschrijving, iedereen mag meedoen om de fel begeerde prijzen! Inschrijfgeld bedraagd €10 per team.  

26 mei

26 mei

22 juni

22 juni

29 juni

30 juni

27 juli

3 en 4 aug

KBSS toernooi

Recreanten toernooi

KBSS toernooi

Recreanten toernooi

JBC toernooi

NBC 2e divisie heren en dames

JBC toernooi

NBC 1e en 2e divisie heren en dames 

Auteursrecht

De website van VC De Where bevat foto’s die door mij zelf zijn gemaakt. Sta je op een foto met een mooie actie? Of vind je een bepaalde foto erg mooi? Stuur een mail naar de webmaster en vraag of je de foto digitaal mag krijgen. Dat kan uiteraard en ik wil je ook graag dat plezier geven.
Maar:
Mijn foto’s zijn auteursrechtelijk beschermd. Je mag een foto van mij op je eigen apparaten zetten, of een afdruk (laten) maken en die boven je bed hangen. Maar je mag hem niet zonder toestemming van mij doorsturen naar anderen, of op enige andere wijze publiceren of gebruiken.

Ik heb liever niet dat foto’s van mij ongecontroleerd over het internet gaan dwalen. Dus geniet er van, maar maak er geen misbruik van.

Aad.

Meld je aan om volleybal te spelen

Aanmelden proeftraining

"(verplicht)" indicates required fields

Naam(verplicht)
Om je in een passende groep te laten meedoen willen we ook graag van je weten:
Privacy verklaring(verplicht)